Boom kappen

Donker huis door een grote boom in de tuin? Een boom die steeds verder scheef gaat staan? Of een boom die gewoon veel te groot is voor de plek waar hij staat? Een boom kappen is in bovenstaande gevallen soms de oplossing. Maar voordat je start met de kap moet je wel eerst wat stappen doorlopen. Heb je bijvoorbeeld een kapvergunning nodig? En doe je het zelf of vraag je een specialist? Bomen kappen lijkt namelijk eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Veiligheid staat boven aan, zeker bij een tuin of langs de openbare weg. Door betrouwbaar materieel, professioneel gereedschap en een goede voorbereiding kan Laxsjon Boom & Groen een boom veilig en vakkundig kappen. Boom die scheef staat? Meer daglicht in je huis? Bekijk de mogelijkheden.Kan ik mijn boom zo maar laten kappen?

Wij zijn gespecialiseerd in het kappen van bomen. Het maakt daarbij niet uit of het om een levende, dode of gevaarlijke boom gaat. . Echter geld voor elke boomsoort dat je deze nooit zo maar mag kappen, check altijd of je een vergunning nodig hebt. Ook is er een lijst met monumentale bomen die een beschermde status hebben. Hier kun je checken welke bomen dat jou in de buurt zijn. 

Kapvergunning nodig? Wij vragen deze voor je aan.

Soms is er een kapvergunning nodig voor het kappen van een boom. Hier zijn regels voor, die niet altijd even duidelijk zijn. Om zeker te weten of je een kapvergunning nodig hebt neem je contact op met de gemeente. We kunnen de aanvraag ook voor je uit handen nemen. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Hoe kap je een boom op een veilige manier?

We kappen bomen door het gebruik van verschillende technieken. Welke techniek is afhankelijk van de plek en de conditie van de boom. Veelal kappen we bomen klimmend. Maar soms is dit niet mogelijk en komt er een hoogwerker of telekraan bij. In alle gevallen kappen we de boom op een veilige, verantwoorde en nette manier. 

Wil je de boomstronk ook verwijderd hebben? Of een nieuwe boom planten?

We hebben een zeer smalle én krachtige stobbefrees. Deze kan door smalle paadjes, tuindeuren of andere smalle hindernissen. De machine freest de stronk volledig weg, waardoor er weer plek ontstaat voor nieuwe aanplant, gras of bijvoorbeeld bestrating. Nieuwe aanplant kunnen we ook voor je bestellen. Dit kopen we scherp in bij onze partner Laxsjon Plants. Zo heb je altijd de beste kwaliteit én prijs.