Stobben frezen & snipperen

Wanneer we bij je komen snoeien of een boom kappen kunnen we het afvalhout altijd versnipperen. Hiervoor beschikken we over een eigen snipperaar. Hebben we ene boom verwijderd en wil je de stronk ook weg hebben? Dan kunnen we met onze stobbefrees de stronk weghalen. Zo kan je weer een stoep leggen of gras zaaien. 

 

We kunnen stobben frezen op bijna iedere plek. Weinig ruimte, direct naast het huis, in een achtertuin. Bijna overal hebben we een oplossing. Onze versnipperaar op rupsonderstel kan iedere plek bereiken. We kunnen de rupsen inschuiven tot een breedte van 74 cm! Past door iedere tuinpoort. Stobbe weg laten halen? Of veel snoeiafval? Bel ons!Wat is stobbenfrezen en waarom zou ik de stronk in mijn tuin weg laten frezen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor het frezen van stobben, variërend van esthetische overwegingen tot praktische overwegingen. Bijvoorbeeld, als er plaats moet worden gemaakt voor een nieuwe boom, of als de stobbe in de weg staat bij het bestraten van de tuin of bij het bouwen van een bijgebouw. In tegenstelling tot het uitgraven van de boomstronk, dat tijdrovend en vervelend kan zijn, wordt stobbenfrezen binnen een korte tijd voltooid en resulteert in houtsnippers die gebruikt kunnen worden voor tuinpaden of afgevoerd kunnen worden. Op de plek die vrij komt kan je vervolgens een stoep leggen of gras zaaien. 

Wat doet een stobbenfrees?

Een stobbenfrees wordt gebruikt om boomstronken te verwijderen. Het werkt door de stonk en wortels te bewerken met een roterend mes, waardoor de stobbe wordt weggefreesd en er alleen houtsnippers overblijven. Deze houtsnippers kunnen vervolgens worden gebruikt als bodembedekker in de tuin of kunnen worden afgevoerd. Het gebruik van een stobbenfrees is een snellere en efficiëntere manier om boomstronken te verwijderen dan het uitgraven ervan met de hand.

Kan ik je ook bellen voor alleen het snipperen snoeiafval?

Dit kan alleen wanneer je echt een hele grote berg snoeiafval hebt. Komen we bij jou in de tuin snoeien of ander onderhoud plegen? Dan snipperen we uiteraard wel. 

Waarom mijn snoeiafval laten snipperen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun snoeiafval laten snipperen:

  • Ruimtebesparing: Snoeiafval kan snel opstapelen en veel ruimte innemen, maar door het te laten snipperen neemt het veel minder ruimte in beslag en is het makkelijker op te bergen.
  • Verbetering van de bodemkwaliteit: Snippers kunnen worden gebruikt als bodembedekker in de tuin en helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur, waterretentie en bemesting.
  • Duurzaamheid: Snippers worden als afval beschouwd, maar door het te laten snipperen kun je het op een milieuvriendelijke manier verwijderen en hergebruiken.
  • Gemakkelijk vervoer: Snippers zijn veel lichter en compact dan ongesnoeid snoeiafval, waardoor ze makkelijker te vervoeren en te verwerken zijn.

Snipperen van snoeiafval biedt dus niet alleen een oplossing voor opslagproblemen, maar het is ook duurzamer en nuttiger voor de tuin en het milieu.