Boomonderzoek & onderhoud

Iedere boomeigenaar heeft een wettelijke zorgplicht voor zijn bomen. Dat betekent dat je als eigenaar van een boom regelmatig en op deskundige wijze de boom op je terrein moet (laten) beoordelen. Dit onderzoek kan uitwijzen of de boom ziek is, maar ook aantonen dat de boom onderhoud nodig heeft of gekapt moet worden.

 

Om zeker te weten dat de boom op de juiste manier onderzocht wordt kan je het beste een professional inschakelen. Hierop volgend onderhoud wordt ook vakkundig uitgevoerd. Help, mijn boom is ziek! Neem snel contact op voor de juiste diagnose.Ik denk dat mijn boom ziek is, wat moet ik doen?

Heb je het vermoeden dat een boom ziek is? Hier zijn enkele stappen die je kunt ondernemen om de boom te onderzoeken:

  • Inspecteer de boom: Kijk naar de stam, takken en bladeren op tekenen van ziekte of schade, zoals verkleuring, losse bladeren en abnormale knoppen.
  • Raadpleeg een professionele boomverzorger voor diagnose en advies. 
  • Als uw boom inderdaad ziek is, is het belangrijk om de juiste behandeling toe te passen om de ziekte te bestrijden en de gezondheid van de boom te herstellen.

Onthoud dat het nemen van actie zo snel mogelijk belangrijk is om de kans op herstel te vergroten. Als je niet zeker weet hoe je de boom kunt helpen, aarzel dan niet om hulp te zoeken van een professional.

Hoe gaan we te werk?

Je neemt de stap om een professional in te zetten voor je boomonderzoek en/of onderhoud. Goeie zet, maar hoe gaan we dan te werk?We starten met een inspectie. De boom scannen we op tekenen van ziekte, schade, veroudering of andere problemen die de groei en gezondheid kunnen beïnvloeden. Vervolgens stellen we een diagnose. We stellen de oorzaak vast en maken vervolgens een behandelplan. Dit doen we uiteraard samen zodat we ook uitleg kunnen geven over de noodzakelijke stappen die genomen moeten worden om de gezondheid van de boom te herstellen of behouden. 

Boomveiligheidsonderzoek | Boomeffectanalyse | Boominventarisatie

Boomveiligheidsonderzoek

Een boomveiligheidsonderzoek is een belangrijk onderdeel van het beheer van bomen op eigen terrein. Het doel van dit onderzoek is om de veiligheid van de bomen te beoordelen en te identificeren waar mogelijke gevaren voor mensen en eigendommen liggen. Tijdens dit onderzoek zullen we als ervaren en gediplomeerde bomenexperts de bomen grondig inspecteren op tekenen van zwakte, ziekte en schade en zullen zij eventuele nodige stappen aanbevelen om de veiligheid van de bomen te waarborgen. 

 

Boomeffectanalyse

Boomeffectanalyse is een veelgebruikte methode voor het beoordelen van de impact van bomen op de omgeving. Of het nu gaat om de effecten op de gezondheid, het klimaat, de fauna of de bodem, een boomeffectanalyse biedt inzicht en helpt bij het nemen van verantwoorde beslissingen over het beheer en de toekomst van bomen. Bij een boomeffectanalyse worden verschillende aspecten in acht genomen, waaronder de grootte, leeftijd, soort en de locatie van de boom. Wij analyseren deze factoren en schrijven een gedetailleerd rapport met aanbevelingen aanbieden.

 

Boominventarisatie

Boominventarisatie is een cruciale stap in het beheer van bomen op uw terrein. Het doel is om een actueel en nauwkeurig beeld te krijgen van de huidige staat en toekomstige behoeften van uw bomen. De inventarisatie is gericht op de standplaats, gezondheid en functie van een boom. Van iedere boom worden parameters genoteerd zoals: exacte locatie, diameter borsthoogte (DBH), hoogte, conditie en niet-monetaire waarde. De resultaten van de boominventarisatie vormen een uitstekende basis voor een boombeheerplan.